KMG Accountants nieuws blog betaal belastingen op juiste rekeningnummer rekenmachine tellen

Betaal je belastingen op het juiste rekeningnummer

10/12/2021

Net je aanslagbiljet in de personenbelasting (aanslagjaar 2021) ontvangen? Ook opgemerkt dat je voortaan moet betalen op het nieuwe rekeningnummer BE42 6792 0000 0054? De fiscus publiceerde onlangs een artikel dat het rekeningnummer voor het voldoen van je aanslag in de personenbelasting vanaf aanslagjaar 2021 aangepast werd!

Opgelet, voor betalingen van je personenbelasting voor eerdere aanslagjaren (voor aanslagjaar 2021), blijft nog wel het oude rekeningnummer van toepassing. Controleer dus steeds het rekeningnummer op je aanslagbiljet als je nog met een overschrijving werkt.

Tip 1: Indien je je zelfstandige activiteit uitoefent via een vennootschap, zal je gemerkt hebben dat sinds eind 2020 dit ook het nummer voor het voldoen van de aanslag in de vennootschapsbelasting is.

Tip 2: Maak het jezelf gemakkelijk: betaal je aanslag online via MyMinfin! Zo betaal je altijd veilig, op het juiste rekeningnummer en met de juiste mededeling.

Tip 3: Ook voorafbetalingen kunnen makkelijk online gebeuren via MyMinfin! Na het inloggen selecteer je eerst je hoedanigheid. Kies hier voor “in naam van een onderneming”(voor zowel je vennootschap als je éénmanszaak). Daarna kies je bovenaan voor “mijn betalingen”. Op het scherm dat verschijnt, kan je kiezen voor “voorafbetalingen”. Vul het bedrag in en kies voor “online betalen”, gevolgd door “betalen”. Je wordt doorgestuurd naar je bank om snel en eenvoudig te betalen. En klaar is kees!

Wil je graag via MyMinfin betalen, maar lukt het niet meteen? Je dossierbeheerder staat voor je klaar!

Deel dit artikel

Ken je iemand die geïnteresseerd is in dit artikel?