Nieuws

Met deze regelmatige nieuwsupdates, tips, advies en praktijkverhalen informeren en inspireren we je graag.

Verandering in de bewaartermijn

Sinds kort moeten boekhoudkundige documenten 10 jaar bewaard worden ipv 7 jaar en wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen een boekhouding op papier of een digitale boekhouding. Welk effect heeft dit op jouw administratief werk? Ontdek het in deze blog.

Verder lezen
onroerend goed Frankrijk

Aangifteplicht onroerend goed in Frankrijk

De Franse overheid heeft de regels voor belastingen op vastgoed veranderd. Zo wordt de taxe d’habitation voor hoofdverblijfplaatsen afgeschaft. Heb jij onroerend goed in Frankrijk en benieuwd wat de gevolgen voor jou zijn? Lees het in deze blog.

Verder lezen

Bevraging over welzijn op het werk

In 2022 deden alle medewerkers van KMG Accountants een bevraging over de psychosociale aspecten van hun werk, als onderdeel van een risicoanalyse. Welke actiepunten vloeiden hieruit voort? De resultaten van deze bevraging ontdek je in deze blog.

Verder lezen

Onze medewerkers aan het woord

Onze medewerkers zijn het kloppend hart van KMG Accountants. Hun inzet, vaardigheden en expertise zijn van onschatbare waarde voor ons succes. In deze blog vertellen enkele medewerkers over hun ervaringen bij KMG Accountants.

Verder lezen

Wijzigingen regelgeving individuele pensioentoezegging

Als bedrijfsleider pensioen opbouwen met een individuele pensioentoezegging? Dan moet je rekening houden met de “80%-grens”. Met de nieuwe regelgeving stijgt het forfaitair bedrag van het wettelijk pensioen naar 50% van je laatste bruto jaarbezoldiging, waardoor de 80%-grens sneller bereikt wordt. Welke gevolgen heeft dat voor jou? Lees het in deze blog.

Verder lezen

Hoe jouw energiefactuur drukken

Europa lijdt onder een ongeziene energiecrisis. De overheid heeft daarom een pakket maatregelen in het leven geroepen om zelfstandige ondernemers te ondersteunen. Welke maatregelen zijn er en heb je er recht op? Lees het in deze blog.

Verder lezen

Duurzaam ondernemen

Als we onze planeet leefbaar willen houden op lange termijn moeten we inzetten op meer duurzaamheid. Ook bedrijven kunnen hier hun steentje in bijdragen. De wetgeving en fiscale gevolgen rond duurzame investeringen zijn echter continu in ontwikkeling. Daarom zetten we graag enkele belangrijke zaken op een rijtje.

Verder lezen

Inwerkingtreding aftrekregeling wagens

In 2021 kwamen er nieuwe maatregelen omtrent de fiscale en sociale vergroening van de mobiliteit. De fiscus bracht nu ook meer duidelijkheid over de inwerkingtreding van de nieuwe aftrekregeling voor wagens.

Verder lezen

KMG op missie

Een bedrijf zonder missie is als Wout Van Aert zonder fiets in de Tour de France: weinig kans op succes. Wij kiezen voor een heldere missie en combineren dit met diep verankerde kernwaarden.

Verder lezen

Blijf op de hoogte van onze nieuwsupdates

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg ons op social media