Bevraging over welzijn op het werk

31/03/2023

In 2022 namen alle medewerkers van KMG Accountants deel aan een bevraging over de psychosociale aspecten van hun werk, als onderdeel van een risicoanalyse. De resultaten van deze bevraging ontdekken jullie in deze blog.

Over het algemeen is ons personeel erg tevreden en trots om bij ons te werken. Hoewel er geen grote uitdagingen uit de bus vielen, zijn er wel een paar punten waar we aan willen werken waaronder communicatie, werkdruk en steun van collega’s.

Bij KMG Accountants blijven we natuurlijk niet stilzitten. We vatten de koe bij de hoorns en richtten een werkgroep op met een aantal medewerkers die zich hiervoor geroepen voelden. Als snel vloeiden volgende actiepunten uit de werkgroep voort:

  • Communicatie
    • Per kwartaal organiseren we een overleg tussen senior en junior medewerkers om de gezamenlijke dossiers te bespreken.
  • Werkdruk
    • We zetten nog verder in op digitalisering d.m.v. onder andere digitale kas- en dagontvangstenboeken.
  • Steun van collega’s
    • Onze collega’s steunen elkaar door dik en dun, maar de nood aan senior medewerkers is groot. De lange zoektocht werpt zijn vruchten af want spoedig starten er 2 nieuwe gezichten. 

Hier stopt het natuurlijk niet. Ook tijdens onze brainstormsessies werken we dit jaar verder op deze punten. Zo kwam er al een externe spreker langs om tips en handvaten aan te reiken over verbindende communicatie, het geven en ontvangen van feedback en het inzetten van talenten.

Wil jij ons team ook vervoegen? Neem dan zeker een kijkje op onze vacaturepagina.

Deel dit artikel

Ken je iemand die geïnteresseerd is in dit artikel?