KMG Accountants nieuws blog kracht van digitale boekhouding

De kracht van een digitale boekhouding

13/10/2021

De Covid-pandemie is er verantwoordelijk voor dat ondernemingen in snel tempo digitaal omgeschakeld zijn. Ineens moesten we met z’n allen vanop afstand samenwerken. Voor KMG was dit de bevestiging dat in 2014 de juiste stap genomen werd. Wij kozen er toen al voor om de boekhouding van onze klanten in de toekomst digitaal te voeren. Gelukkig zien nu steeds meer en meer ondernemingen ook het nut in van het digitaliseren en automatiseren hun financiële administratie.

 

Onderzoek wijst zelfs uit dat driekwart van de bedrijven digitalisering toepast. Daarnaast ziet de helft van de ondernemers digitalisering eerder als een kans dan een bedreiging. En dat is goed nieuws voor ons als accountant. KMG kiest ervoor om een winstadviseur en sparringpartner te zijn voor haar klant-ondernemers. Het voeren van een digitale administratie leidt tot tijdsbesparing, en zodoende tot meer tijd voor veelgevraagd advies.

 

Er zijn vele voordelen van digitaal samenwerken. Een digitale boekhouding leidt in de eerste plaats tot een enorme tijdsbesparing. Documenten verzamelen betekent niet langer: printen, mooi in een map klasseren en afleveren op het accountantskantoor. We hebben het papieren proces vervangen door een digitaal proces. Maar het blijft in essentie dezelfde manier van werken. Boekhouddocumenten bezorgen aan KMG kan via het doormailen of opladen van een pdf naar ons online portaal Clearfacts.

 

Een digitaal archief dat wordt opgebouwd zorgt er vervolgens voor dat je documenten eenvoudig kunnen worden teruggevonden door gebruik te maken van de verschillende zoekfuncties binnen het portaal. Voorts kunnen facturen vanuit het pakket eenvoudig klaargezet worden ter betaling. De bespaarde tijd voor jou als ondernemer is aanzienlijk.

 

Om optimaal de kracht van digitaal samenwerken te benutten is het permanent en volledig doorsturen van de documenten cruciaal. Wij willen je daarbij helpen! Daarom organiseert KMG regelmatig Clearfacts opleidingen waarin vele handige tips and tricks aangereikt worden. Laat het ons weten als jij er volgende keer ook graag bij bent!

Deel dit artikel

Ken je iemand die geïnteresseerd is in dit artikel?