KMG bestaat 20 jaar 🎉

08/04/2022

Heb je je ooit al eens afgevraagd waar de afkorting KMG voor staat? Dat verklappen we pas helemaal onderaan in dit artikel. Eerst nemen we je graag mee in onze geschiedenis. Want vandaag vieren we een belangrijke mijlpaal: KMG Accountants bestaat 20 jaar. 

Ons verhaal begint bij Ronnie Buckinx. In 2002 besluit hij een mooie functie als financieel directeur in te ruilen voor het ondernemerschap. Het doel? Niet de zoveelste boekhouder in het rijtje zijn, maar een vertrouwenspersoon die meedenkt, adviseert en vooral heldere antwoorden biedt op complexe vragen. “Een afspraak bij de boekhouder was in die tijd een stijve bedoening waarbij mensen overspoeld werden met moeilijke termen. Het was mijn bedoeling juist het tegenovergestelde te doen: alles in mensentaal uitleggen, heel duidelijke inzichten bieden en afstappen van die formele sfeer”.

Sterk team

Een aanpak die duidelijk aanslaat. Jaar na jaar groeit KMG. In 2003 volgt de eerste medewerker. Vandaag telt het team bijna 30 medewerkers bestaande uit ervaren accounts, fiscalisten en adviseurs. De grote kracht van KMG is zonder twijfel dit straffe team. In 2016 springt Sven Helsen als bestuurder mee op de kar. Samen met Jelle Froyen (Herk-de-Stad), Koen Franssens (Hoeselt) en Tina Pelgrims & Gunter De Roover (Tremelo) staat er momenteel een sterke bestuurdersploeg aan het roer.

3 locaties

Ook het aantal kantoren breidt stelselmatig uit. In 2009 volgt de verhuis vanuit het centrum van Herk-de-Stad naar de huidige locatie aan de Steenweg. In 2018 wordt KMG Tremelo boven de doopvont gehouden en een paar maanden later opent in Hoeselt een gloednieuw kantoor. 

100% digitaal

Al in 2014 gelooft KMG volop in de kracht van digitale boekhouding. Hierdoor krijg je als ondernemer meer tijd om te ondernemen. Tegelijk raken transacties en documenten vlotter verwerkt en volg je op elk moment je resultaten online. In samenwerking met ClearFacts zet het de eerste stappen hierin. 

Vanaf 1 januari 2022 gebeurt alles 100% digitaal. Niet enkel de boekhouding, maar het hele proces van handtekening tot belastingsaangifte. Zo is KMG klaar voor de toekomst. Wat ons betreft: op naar de volgende 20 jaar!

Voor we het nog vergeten, KMG staat voor… Kaas Met Gaten. Met onze expertise & aanpak vullen wij elk gaatje vakkundig en krijg je een stevige, evenwichtige bol kaas ;).

Deel dit artikel

Ken je iemand die geïnteresseerd is in dit artikel?