Maak kennis met Ken Hiels, medebestuurder in Itegem

04/06/2024

Met de opening van onze vierde vestiging in het bruisende Antwerpen, verwelkomen we een gloednieuw gezicht in de KMG-familie. Ken Hiels, onze nieuwe medebestuurder in Itegem, heeft als ervaren rot zijn strepen in de ondernemerswereld méér dan verdiend. Maar wie is Ken Hiels? En welke ambities heeft hij met KMG Confidens voor ogen? Wij schoven met hem aan tafel en legden hem de meest prangende vragen voor.

Ken, allereerst gefeliciteerd met je nieuwe rol als medebestuurder bij KMG Accountants. Kun je ons vertellen wat je heeft aangetrokken tot deze positie en de nieuwe locatie in Itegem?

“Dank je wel. Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe uitdaging bij KMG Accountants. De keuze voor deze locatie in Itegem is voor mij heel aantrekkelijk vanwege de groeiende zakelijke gemeenschap hier en de optimale ligging tussen Heist-op-den-Berg, Herentals en Lier. Deze dynamische omgeving biedt veel potentieel voor onze accountancydiensten en het opbouwen van zakelijke relaties.”

Wat heeft je specifiek aangetrokken tot KMG Accountants? Waarom heb je voor dit bedrijf gekozen?

“Er liggen verschillende redenen aan de basis voor die keuze. Ten eerste heeft KMG Accountants een sterke reputatie in de sector. Daarnaast heb ik een persoonlijke connectie met het bedrijf die teruggaat tot mijn schooljaren. Sven Helsen, een van de medebestuurders, was immers een klasgenoot van mij op de middelbare school. Onze gedeelde ervaringen én de persoonlijke aanpak van KMG hebben mij altijd aangesproken. Ze bieden niet alleen fiscale diensten, maar denken ook proactief mee met de ondernemer en zijn echt betrokken bij de groei van hun klanten. Die mate van betrokkenheid en ondersteuning voelde als een natuurlijke stap om mee aan boord te stappen.

Een ander aspect dat mij aansprak, is hun vooruitstrevende visie op digitalisering. KMG zet vol in op het digitaal voeren van de boekhouding, waardoor onze dienstverlening niet beperkt wordt door geografische grenzen. Deze digitale benadering biedt de mogelijkheid om een breed scala aan ondernemers te ondersteunen, zowel lokaal als internationaal, en om flexibel in te spelen op hun behoeften.”

Hoe zal jouw ervaring en je expertise bijdragen aan het succes van KMG Accountants op deze nieuwe locatie?

“Mijn diverse achtergrond in finance management heeft mij een diepgaand inzicht gegeven in de verschillende aspecten van finance, zowel binnen grote multinationals als binnen het KMO-landschap. Dankzij mijn ervaring bij bedrijven zoals Nike en Coca-Cola heb ik geleerd om te opereren in complexe, snel veranderende omgevingen die procesgedreven zijn en die de groei van een bedrijf stimuleren. Daarnaast heb ik waardevolle ervaring opgedaan bij één van de ‘Big Four’: PwC. Daar heb ik gewerkt aan diverse klantendossiers op accountancy- en fiscaal vlak.

Deze ervaringen hebben mijn overtuiging versterkt dat businessgedreven service en het opbouwen van duurzame relaties met klanten essentieel zijn voor succes in de accountancysector. Mijn doel is om deze principes toe te passen bij KMG Accountants en zo bij te dragen aan het succes en de groei van zowel KMG als van klanten. Ik ben ervan overtuigd dat mijn ervaring in het aansturen van teams en het omgaan met diverse financiële uitdagingen mij zal helpen de andere KMG’ers te inspireren en te leiden naar nog grotere hoogten, terwijl we ons blijven richten op het bieden van de best mogelijke service aan onze klanten in Itegem en daarbuiten.”

Wat zijn enkele van de specifieke doelen die je hebt voor de ontwikkeling van KMG Accountants op de nieuwe locatie?

“Een van mijn belangrijkste doelen is om KMG Accountants te positioneren als een vertrouwde partner voor lokale bedrijven en ondernemers in Itegem en daarbuiten. Ik wil ervoor zorgen dat we niet alleen hoogwaardige accountancydiensten leveren, maar ook proactief meedenken met onze klanten en hen helpen bij het realiseren van hun zakelijke doelstellingen en ondernemersdromen. Bovendien streven we naar een sterke lokale betrokkenheid door ons steentje bij te dragen aan gemeenschapsinitiatieven en evenementen.”

Hoe zie je de toekomst van KMG Accountants op de locatie Itegem en welke rol zal je hierin spelen?

“Ik ben optimistisch over de toekomst van KMG Accountants zowel in Itegem als in het algemeen. Met de sterke basis en in-house kennis die we hebben in combinatie met de groeiende vraag naar hoogwaardige accountancydiensten, zie ik veel mogelijkheden voor verdere uitbreiding en succes. Als medebestuurder zal ik me inzetten om ervoor te zorgen dat we blijven innoveren, onze dienstverlening verbeteren en tegemoetkomen aan de behoeften van onze klanten. Mijn rol is om het team te leiden en te inspireren om het beste van zichzelf te geven en samen te werken aan het realiseren van onze doelen.”

Naast je opmerkelijke professionele achtergrond, Ken, heb je vast ook interessante hobby’s en persoonlijke interesses. Kun je ons daar wat meer over vertellen?

“Natuurlijk! Een van mijn grootste passies, naast mijn gezin, is sport. Ik ben een fervent fietser en loper, waardoor ik regelmatig tijd vrijmaak om buiten te zijn en te genieten van de natuur. Sport speelt een belangrijke rol in mijn leven, niet alleen vanwege de fysieke voordelen, maar ook vanwege de mentale uitdaging en ontspanning die het biedt. Als supporter van KV Mechelen ben ik ook regelmatig te vinden op de tribune, waar ik ‘Malinwa’ aanmoedig en geniet van de spanning van het voetbal.”

Tot slot, wat zou je willen zeggen tegen de lokale gemeenschap van Itegem en potentiële klanten van KMG Accountants?

“Aan de lokale gemeenschap van Itegem en potentiële klanten van KMG Accountants wil ik zeggen dat we hier zijn om je van dienst te zijn. We streven ernaar om méér te zijn dan alleen je accountantskantoor; we willen je partner zijn in zakelijk succes. We kijken ernaar uit om samen te werken, je doelen te begrijpen en je te ondersteunen bij elke stap van je groeiverhaal. En daarbij kan je volledig rekenen op onze toewijding, expertise en persoonlijke aandacht. We staan bovendien klaar om de ondernemers van vandaag en morgen van dienst te zijn en bij te dragen aan het bloeiende ondernemerslandschap van Itegem en ver daarbuiten.”

Heb je nog vragen? Of ben je benieuwd naar wat KMG Confidens voor jouw onderneming kan betekenen? Contacteer ons gerust of spring eens binnen in onze nieuwste vestiging in Itegem. De koffie staat alvast voor je klaar!

Deel dit artikel

Ken je iemand die geïnteresseerd is in dit artikel?