Marathon VS accountant: wat hebben ze gemeen?

09/06/2023

Wat hebben het werk van een accountant en het lopen van een marathon gemeen? Op het eerste zicht lijken deze activiteiten mijlenver van elkaar verwijderd. Maar schijn bedriegt! Benieuwd hoe een getrainde accountant en een doorgewinterde marathonloper meer met elkaar gemeen hebben dan je zou denken? Accountant Sven bewijst het in deze blog.

Op een gure zondagochtend stonden duizenden lopers klaar voor de Gentse marathon, waaronder KMG Accountant Sven. Sven houdt van discipline. Hij traint hard en is vastberaden om zijn eerste marathon uit te lopen. Na het startschot begint hij aan zijn 42,195 kilometer lange reis. In het begin kan hij gemakkelijk het tempo vasthouden, maar na verloop van tijd wordt het zwaarder en krijgt hij pijnlijke benen en krampen.

Doorzettingsvermogen

Sven denkt aan zijn werk als accountant en realiseert zich dat een marathon en het werk van een accountant veel overeenkomsten hebben. Ze vereisen beide toewijding en doorzettingsvermogen. Een duidelijk plan en het volgen van stappen zijn bij beide nodig om resultaten te behalen, of het nu gaat om het volgen van een effectief trainingsschema of het geven van financiële adviezen.

Doelgericht 

Zowel trainen als advies van een accountant hebben een specifiek doel. Bij trainen draait het bijvoorbeeld om het bereiken van een bepaalde afstand of het verbeteren van de snelheid. Bij advies van een accountant gaat het bijvoorbeeld om kostenbesparingen realiseren of investeringskansen identificeren.

Discipline

Zowel het lopen van een marathon als advies geven als accountant vereisen toewijding en discipline. Een consistente en gestructureerde aanpak is nodig om succesvol te zijn. Met die gedachte in zijn hoofd blijft Sven gefocust op zijn doel. Hij zet door en uiteindelijk ziet hij de finishlijn. Uitgeput maar voldaan, volbrengt hij de marathon.

Als accountant leert Sven zijn klanten om uitdagingen aan te gaan en door te zetten om hun dromen te verwezenlijken. Na het voltooien van de marathon beseft hij dat diezelfde mentaliteit hem hielp om zijn eigen doel te bereiken.

Wil jij jouw dromen ook verwezenlijken? Kom dan zeker eens kennismaken.

Deel dit artikel

Ken je iemand die geïnteresseerd is in dit artikel?